História čokolády

Autor: Nina Havierniková | 18.6.2014 o 2:52 | (upravené 18.6.2014 o 15:14) Karma článku: 5,33 | Prečítané:  288x

  Aztékovia pili čokoládový nápoj studený, Mayovia ho uprednostňovali v teplej podobe. Prvý známy Európan, ktorý sa stretol s čokoládou, bol pravdepodobne Hernán Cortés. Cukor a mlieko začali do čokolády pridávať až Európania. Nedostatok kakaových bôbov mal za následok vynaliezavosť obchodníkov s čokoládou – začali do nej pridávať oriešky a iné náplne. Čokoláda... Medzi jej zdravotné účinky patrí pozitívny vplyv na obehový systém, znižovanie cholesterolu... Sladká, horká, mliečna, s orieškami... Stále ale čokoláda.

Presne ako sex, čokoláda je čokoláda, nech už je akokoľvek upravená.

Heterosexuálny, homosexuálny... Sex je sex.

Ešte raz: sex je sex. Prestaňme sa tváriť, že sex medzi dvoma ženami alebo dvoma mužmi je iný, ako medzi mužom a ženou.

Sex, láska, rešpekt, emocionálna podpora – patria do každého vzťahu. Treba ďalšie metafory?

Homosexuálny vzťah vraj nikdy nebude manželstvom, tak ako kačka nebude husou. To ale vravia ľudia, ktorí radšej hľadajú medzi ľuďmi rozdiely, ako spoločné hodnoty. Čo nás spája, je stále to isté.

Tak ako čokoláda dnes je stále čokoláda.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

SVET

Hotel v Taliansku zasypala lavína, záchranári vytiahli prvého mŕtveho

Lavínu pravdepodobne spôsobilo zemetrasenie.

DOMOV

Zdravotná sestra odišla do Švédska. Bola som preťažená, hovorí

Sestry by mali by zarábať aspoň tisíc eur v čistom.


Už ste čítali?