História čokolády

Autor: Nina Havierniková | 18.6.2014 o 2:52 | (upravené 18.6.2014 o 15:14) Karma článku: 5,33 | Prečítané:  300x

  Aztékovia pili čokoládový nápoj studený, Mayovia ho uprednostňovali v teplej podobe. Prvý známy Európan, ktorý sa stretol s čokoládou, bol pravdepodobne Hernán Cortés. Cukor a mlieko začali do čokolády pridávať až Európania. Nedostatok kakaových bôbov mal za následok vynaliezavosť obchodníkov s čokoládou – začali do nej pridávať oriešky a iné náplne. Čokoláda... Medzi jej zdravotné účinky patrí pozitívny vplyv na obehový systém, znižovanie cholesterolu... Sladká, horká, mliečna, s orieškami... Stále ale čokoláda.

Presne ako sex, čokoláda je čokoláda, nech už je akokoľvek upravená.

Heterosexuálny, homosexuálny... Sex je sex.

Ešte raz: sex je sex. Prestaňme sa tváriť, že sex medzi dvoma ženami alebo dvoma mužmi je iný, ako medzi mužom a ženou.

Sex, láska, rešpekt, emocionálna podpora – patria do každého vzťahu. Treba ďalšie metafory?

Homosexuálny vzťah vraj nikdy nebude manželstvom, tak ako kačka nebude husou. To ale vravia ľudia, ktorí radšej hľadajú medzi ľuďmi rozdiely, ako spoločné hodnoty. Čo nás spája, je stále to isté.

Tak ako čokoláda dnes je stále čokoláda.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Lunter: Nikdy som nepovedal, že mamu vyliečili len zdravé potraviny

Článok na webe firmy kandidáta na župana vysvetľuje jej vznik tým, že vďaka zdravej strave sa jeho mama dostala z rakoviny.

ŠPORT

Kohút si priznal chybu, Cígerovi sa ospravedlnil. Ten to neprijal

Tréner reprezentácie a šéf zväzu spolu diskutovali.


Už ste čítali?